Succesvol Klantenverhaal
5 voordelen creëren - van technische tekening tot implementatie

Een recent project met een van onze klanten, een fabrikant van op maat gemaakte industriële apparatuur, illustreert perfect hoe cruciaal een transversale aanpak is voor procesoptimalisatie.


De uitdaging:

Aanvankelijk leverden we verschillende componenten die deel uitmaakten van een grotere set van 11 onderdelen. De complexiteit en diversiteit van deze componenten, samen met frequente technische wijzigingen door leveranciers, veroorzaakten aanzienlijke productievertragingen. Spoedorders, toenemende variatie in componenten, verloren tijd in productie en inkoop, en een stijging in probleemregistraties waren slechts enkele van de problemen waarmee de klant te maken had.


Onze oplossing:

In nauwe samenwerking met hun ontwerpafdeling hebben we de technische tekeningen herzien en een vereenvoudiging voorgesteld. Hierdoor konden we het aantal componenten verminderen van 11 naar 7. In de volgende fase namen we de assemblage van deze 7 componenten over om het proces verder te stroomlijnen.


De resultaten:

Aanzienlijke kostenbesparingen door vereenvoudiging en vermindering van het aantal componenten.

Just-in-time levering van vooraf geassembleerde componenten, wat leidde tot verbeterde productie-efficiëntie.

Lagere voorraadkosten voor de klant.

Betere afstemming tussen de afdelingen Ontwerp, Inkoop en Productie.

Verminderde verborgen kosten door probleemregistratie en probleemoplossing.


Deze case benadrukt hoe een transversale aanpak substantiële verbeteringen in operationele efficiëntie en kostenbesparingen kan opleveren.


Benieuwd hoe wij jouw processen kunnen optimaliseren?

Neem contact met ons op voor meer informatie!

ISO Certificering
Complimentjes van Bureau Veritas